Bases I Relats Eròtics D.O. Penedès 2017

Literatura, erotisme, gastronomia i viticultura es fusionen al Penedès

Arrenca un concurs de relats eròtics on el vi o clàssic Penedès adquireixen tot el protagonisme, Vilafranca ja pot presumir de celebrar el primer concurs de relats eròtics amb una temàtica associada a l’oferta vitivinícola penedesenca.

Una proposta, de la fundació Futura Local amb el patrocini de la DO Penedès, per donar a conèixer la zona vitivinícola del Penedès a partir d’una sèrie de jornades literàries i vitivinícoles que arrencaran al gener del 2017, i culminaran al novembre del mateix any amb el lliurement de premis que se celebrarà al Celler de Can Ràfols dels Caus, a finals de novembre del 2017.

Una idea interessant, ja que als vins se li atribueixen intenses sensacions d’erotisme i sensualitat que fins ara no han estat recollides en cap esdeveniment.

La iniciativa s’articula en tres eixos principals:

El foment de la cultura del vi, la promoció d’escriptors novells i l’impuls de la gastronomia local. Així doncs, la idea pretén sumar sinergies per apropar escriptors d’arreu interessats en el vi i la gastronomia, tot oferint un total de 30 visites gratuïtes als Cellers, 15 visites a VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, com a font d’inspiració, premiant els millors relats amb premis econòmics i ampolles denominació d’origen Penedès i organitzant actes de lectura de cadascuna de les obres finalistes en el marc d’un maridatge de degustació de vi i tapes en cellers de renom com Pinord, Mas Comtal, i en el propi restaurant El Gat Blau.


Per visitar els cellers del Penedès, abans de presentar el relat al concurs, caldrà fer-ho a través del següent correu fundacio@futuralocal.og, amb indicació de nom i cognom, DNI i participant del certament 1er CONCURS DE RELATS ERÒTICS DO PENEDÈS 2017. Es podran atendre fins a trenta peticions i per rigorós ordre de data d’entrada.

En el cas de les visites al VINSEUM, Museu de les Cultures del Vi de Catalunya caldrà fer-ho a través del següent correu vinseum@vinseum.cat, amb indicació de nom i cognom, i DNI del participant del certamen 1er CONCURS DE RELATS ERÒTICS DO PENEDÈS 2017. Es podran atendre fins a quinze peticions i per rigorós ordre de data d’entrada.


Els contes o relats eròtics hauran d’estar escrits en català. A la narració s’incorporaran vins i clàssics Penedès de la DO Penedès, amb les varietats de la DO Penedès segons el glossari del vi que s’ajunta en aquestes bases.

El jurat del Certamen està compost per professionals del món vinícola o literari com Empar Moliner, Joan Bruna, Sebastià Bennasar, Pilar Blasco, Susana Aluja; Lluís Delgado, Ramon Nadal, Ruth Troyano i Anna Vicens.

Les obres podran presentar-se des de la publicació d’aquestes bases en el mes de gener de 2017 fins a les 24h. del dia 31 de març de 2017 com a data i hora límits.

S’estableixen els següents premis per les tres obres guanyadores.

a. 1r premi: 500 euros, el pes del guanyador en botelles de vi i una dotzena de copes Ridel, atorgat per DO Penedès i per Euroselecció
b. 2n Premi: menú per dos de la Cuina autòctona del Penedès, pel restaurant El GAT BLAU, i una dotzena de copes Ridel. Atorgat per Restautant El Gat Blau i per Euroselecció
c. 3er Premi: Una dotzena de copes Ridel, Atorgat per Euroselecció