EL TAST DELS SENTITS

Sopar dels sentits. Divendres 17 de març de 2017

El TAST DELS SENTITS és una invitació a les emocions. Una descoberta de la nostra cuina, els nostres vins, i el territori Penedès a través dels sentits, de les nostres sensacions i les nostres percepcions. Una oportunitat per viure una experiència cultural transversal que complementa perfectament amb la resta d’experiències que es fan a Vilafranca del Penedès i relacionades amb el vi i la gastronomia. A través d’aquesta experiència adquirim un aprenentatge sensorial de la gastronomia i el vi.

Es tracta d’una nova aventura en la cultura del menjar i en la cultura del vi per a Vilafranca del Penedès que vol apropar la gastronomia i el vi amb una part dels sentits com l’olfacte, el gust, el tacte, per tal que tot plegat es converteixi -a través de la reconstrucció de la memòria de les nostres experiències- en un joc neurosensitiu del que mengem i bevem. I a la vegada és un desafiament a la creativitat del cuiner per cercar les textures, les aromes i els gustos.

El tast dels sentits consisteixen un sopar en dues parts al primer a les fosques, a cegues, en el qual els participants aniran percebent i sentint amb els ulls tancats tot un seguit de plats que són sorpresa. Fent que el cervell, a través dels sentits, d’allò que sent i coneix, ja sigui en el gust, en el tacte o en l’olfacte, arribi a esbrinar la realitat del que menja i beu. Volem estimular les percepcions sensorials a base dels sabors, les olors i les textures. Està adreçat a un públic atrevit disposat a viure noves experiències gastronòmiques i sensorials que gaudirà d’un sopar en el qualno poden veure absolutament res. La segona part del sopar la visita jugarà també un paper molt important però que portarà a enganyar al gust i el paladar, no serà allò que es veu.

Sentir és captar i reaccionar davant d’un estímul. Percebre no és només captar un estímul, és interpretar-l i donar-li una significació.

Al ser un sopar a les fosques, en cada taula hi haurà un mestre de cerimòniesque anirà guiant i acompanyant els comensals, els anirà informant del que els cal fer per degustar el menjar i el vi.

El secret del menú, dels plats i de la seva composició serà desvelat a mesura que els participants hagin endevinat cadascuns dels plats i en finalitzar cada plat el mestre de taula anirà desvelant la composició del plat.

Activitat organitzada per la Fundació Privada Futura Local el restaurant El Cigró d’Or i el Celler Pinord.

EL TAST DELS DEL SENTITS

Dia: 17 de març de 2017

Lloc: El Restaurant El Cigró d’Or
Plaça Vall del Castell, 17. 08720 Vilafranca del Penedès

PREU Adult: 45€ (IVA inclòs)

Descomptes: 5% per a socis de Tastavins

Capacitat: 50 Persones

Horari:

20:30hRecepció dels assistents, copa de benvinguda i lliurament de l’antifaç i presentació del seu mestre de cerimònia.
20:45hPinzellades sensitives a càrrec del sommelier i del cuiner.
21:00hTast dels sentits.
23:30hFinalització de la vetllada.

 

RESERVES

RESERVA ONLINE Sopar el tast dels sentits. (FORA DE TERMINI)

 

Organitza:

El cigro dor
Pinord vinos y cavas

 

Col·labora:

Tastavins penedes
Patrocina Ajuntament Vilafranca