II concurs de relats eròtics DO Penedès

Literatura, erotisme, gastronomia i viticultura es fusionen de nou al Penedès.

Arrenca la segona edició del Certamen de relats eròtics on el vi o clàssics Penedès adquireixen tot el protagonisme. Davant l’èxit assolit a la primera convocatòria, El Penedès ja pot presumir de consolidar-se com a referent de l’erotisme, el vi i la literatura, continuant amb una temàtica associada a l’oferta vitivinícola penedesenca.

Una proposta de la fundació Futura Local amb el patrocini de la DO Penedès, d’Euroselecció i Tastavins, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Consell Comarcal i l’Incavi.

Per continuar donant a conèixer la zona vitivinícola del Penedès i la seva forma peculiar d’elaboració de vins i clàssics Penedès les bases incorporen elements a tenir en compte en els relats com poden ser vocabulari del mon vitivinícola, varietats del Penedès o cellers de la DO Penedès. Enguany, el lliurament dels premis es farà el 29 de juny de 2018, i en un celler emblemàtic dins de la DO Penedès, per tal que els participants puguin gaudir d’unes hores en el Penedès.

La iniciativa s’articula en tres eixos principals:

Com a l’any anterior, la iniciativa s’articula en tres eixos principals: el foment de la cultura del vi, la promoció d’escriptors novells i l’impuls de la gastronomia local. Així doncs, la idea continua sent la de sumar sinergies per apropar escriptors d’arreu del territori interessats en el vi i la gastronomia, tot oferint visites gratuïtes com a font d’inspiració tant en cellers com en el mateix Vinseum, Museu de les Cultures i del Vi de Catalunya.

Durant aquest primer semestre de 2018 s’organitzaran actes de lectura, en el marc d’un maridatge de degustació de vi, dels finalistes de l’edició del 2017, i així mateix es preveu la presentació d’un llibre que contindrà el conjunt dels relats finalistes de l’any anterior, i que es celebrarà en un dels cellers que hi han col·laborat.

Des de la Fundació Futura Local, M. Josep Tuyà, com a impulsora del certamen, ha remarcat que fins ara no s’havien recollit en cap esdeveniment literari, les intenses sensacions d’erotisme i sensualitat que transmeten els nostres vins, sent així una idea interessant per la promoció de la comarca, el vi i l’escriptura.

El jurat del Certamen està compost per professionals del món vinícola o literari i repeteixen com al concurs del 2017: Joan Bruna, Sebastià Bennasar, Pilar Blasco, Susana Aluja, Lluís Delgado, Ramon Nadal, Ruth Troyano i Anna Vicens.

Les obres podran presentar-se des de la publicació d’aquestes bases, a finals de gener, fins a les 24h. del dia 30 d’abril de 2018 com a data i hora límits. Les bases es poden trobar a les webs www.futuralocal.org i www.dopenedes.cat

S’estableixen els següents premis per les tres obres guanyadores.

1r premi de 500 euros (impostos inclosos), més una dotzena de copes Ridel, atorgats per la DO Penedès i per Euroselecció, i un lot de 12 vins.

2n Premi: l’experiència “12 Hores Al·lucinants al Penedès” de l’Acadèmia de Tastavins, més una dotzena de copes Ridel, i un lot de 6 vins.

3er Premi: Un sopar per a dues persones a Casa Joan, a Vilafranca del Penedès, 12 copes Ridel, atorgat per Euroselecció i un lot de 3 vins.

Creiem sincerament, segueix manifestant M. Josep Tuyà, que el certament ha estat molt ben acollit tant pels escriptors com pels cellers que han participat en la primera edició, enguany volem incorporar a tots els cellers premiats en el concurs de la Do Penedès-Tastavins 2017 i ens adreçarem a escriptors en llengua Catalana, entre Catalunya, les Illes Balears i el País València.