AUCA DEL XAREL·LO

La Fundació Futura Penedès a editat l’ Auca sobre el Xarel·lo. Varietat de raïm més coneguda pel Penedès.

L’ auca és un tipus de document artístic propi de la cultura catalana. Una auca sempre tracte d’algun tema específic explicat com una història: tradicionalment consisteix en 48 imatges encasellades en vinyetes, cada una de les quals va acompanyada per dos versos  al peu de cada vinyeta fent un rodolí

Auca  il·lustrada per la  dibuixant Sra. Pilarín Bayés, es tracta de diferents vinyetes a on està representada la història d’un gra de raïm fins que arriba a ser vi.

Els rodolins els ha redactat el conegut professor vilafranquí  el Sr. Jaume Rafecas Ruiz

Aquesta actvitat preten ampliar l’oferta de manuals educatius i formatius  adreçats als infants amb una temàtica de la terra, com és apendre a travès d’il.lustracions el cultiu, els diferents processos del camp per acabar amb l’elaboració del xarel.lo.

L’Auca conté  peculiaritats lingüístiques pròpies del vi. Es una activitat novedosa, doncs creiem que no existeix una auca que tracti d’una sola varietat, s’ha intentat en el seu contingut fomentar els valors del terrer als nois els quals va adreçat