CÀPSULA DEL TEMPS

FESTA MAJOR 2020-2040

Aquest 2020, hem viscut una Festa Major diferent. Un sentiment que es traspassa de generació en generació i que malgrat tot, ha estat present als carrers, els records, l’essència de la nostra Festa Major impregna la nostra vila.

Enguany no ha estat amb el ritual i la tradició que coneixem, però tot ens ho ha recordat.

S’ofert als nens i nenes de 6 a 12 anys, participants de la Festa Major dels Petits, d’ edicions passades, una reflexió sobre els seus sentiments per no haver pogut fer la Festa Major dels Petits com a conseqüència del COVID-19.

Dintre de 20 anys, el 2040, data de l’obertura de la Capsula del temps, podran experimentar   els seus sentiments amb els escrits i dibuixos que hi van dipositar.

Inscrita en el registre internacional de càpsules del temps: SOCIETAT INTERNACIONAL DE CÀPSULES DEL TEMPS. ITCS (https://www.itcsoc.org/capsuladeltiempo)

 

La Càpsula del Temps FESTA MAJOR 2020-2040, conté:

  1. Dossier pels nens de la Festa Major dels Petits 2020:
    1. Una presentació personal: Qui son, quants anys tenen, quina alçada fan, quins gustos tenen, quins son els seus millors amics, que volen ser de grans.
    1. Com se senten per NO poder gaudir de la Festa Major: Com se senten, que puc aprendre d’aquesta situació, que faré en aquesta Festa Major, com penso participar en la propera Festa Major. Dibuix dels meus balls preferits. Els meus moments especials en la Festa Major.
    1. Com puc participar amb la meva comunitat davant el fet que no puguem gaudir aquest any de la Festa Major. Que faig pels meus veïns, amics, com els puc animar.
    1. Una carta a mi mateix
    2. Una carta a Sant Fèlix
    3. Una carta als Administradors de la Festa Major 2020
    4. Una carta als Administradors de la Festa Major del 2040

2. Una carta dels Administradors de la Festa Major 2020

3. Una carta de cadascun dels Balls de la Festa Major

4 . Una Carta de les Colleres Castelleres

5 . Una Carta de la Coordinadora de Grallers

6 .  Una Carta de la Fundació Festa Major

7. Esbossos de l’Estampa Festa Major, per Joan Hurtado “Canano”.

8 . Una carta de la Fundació Futura Penedès

9. Una carta dels principals Patrocinadors

  1. Obra Social la Caixa
  2. Rotary Club de Vilafranca del Penedès
  3. FECA
  4. Serralleria Carbó

10. Una carta del Batlle de Vilafranca del Penedès

 

Es van lliurar un total de 254 dossiers a nens i nenes de Vilafranca, dins la càpsula hi varen introduir 114 sentiments vilafranquins d’edats compreses entre els 6 a 12 anys.

Per la Fundació Futura Penedès, ha estat i és un exercici de vilafranquinisme la implantació d’aquesta Càpsula del Temps, doncs no deixa de ser un acte amb una repetició anual d’una durada de 20 anualitats, amb la intenció que sigui visitada per de les escoles de Vilafranca, i els vilafranquins i vilafranquines.