Nota de premsa del lliurament de premis Relats Eròtics 2022

El divendres passat, 7 d’octubre de 2022, es van entregar els premis del VI Concurs de Relats Eròtics DO Penedès a l’esplèndid celler Naveran de Torrelavit, envoltat de vinyes, oliveres i Xiprers.

Els Jocs Florals están organitzats per la Fundació Penedès i patrocinats per la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, l’Ajuntament de Vilafranca, la DO Penedès, l’Acadèmia de Tastavins Sant Humbert, Euroselecció S.L. i el Restaurant Vilagut de Vilafranca del Penedès.

L’acte, al qual van assistir unes 110 persones, es va iniciar amb una visita al celler i una degustació gastronòmica a càrrec de Masia Torre del Gall i els millors vins de les Caves Naveran. Es va suspendre la visita a l’ermita romànica Sant Martí Sadevesa (S. XI) per causa de la pluja

El propietari de les caves, Michel Guilleron Parellada, va donar la benvinguda als presents, començant així la gala de l’entrega de premis del VI Concurs de Relats Eròtics DO Penedès. L’acte, conduït per la Presidenta de la Fundació, Coque Tuyà Manzanera i el portaveu del Jurat, Luis Delgado Morcillo, va començar amb l’agraïment als patrocinadors i als autors dels contes, “sense vosaltres, sense el vostres relats alguns molt picantents, aquest concurs no tindria sentit” va manifestar la Presidenta de Futura Penedes.

S’han presentat un total de 31 relats, 20 dones i 11 homes, la majoria de les comarques catalanes, però també del País Valencià, perquè el concurs arriba a tots els països de parla catalana. El Jurat vol fer constar que aquest any s’han presentat menys escriptors als premis, però els seus treballs són de major qualitat literària, estan millor escrits i amb més valors artístics respecte a les convocatòries anteriors.

Els Finalistes del concurs, premiats amb la publicació dels contes, van ser nomenats pel representant del Jurat; els voluntaris de Futura Penedès els hi van entregar un diploma i un pàmpol petjapapers:

Sra. Cristina Olivé Piera, amb La paret mestra,

Sra. Maria Rosa Nogué Almirall, amb El suc de la terra

Sra. Silvia Rodríguez Mondéjar, amb La nit del tast

Sra. Mar Fernández Montenegro, amb Com conservar el vi un cop obert

Sra. Carolina Giménez Aparicio, amb Però si dic el teu nom

Sra. Maria Juan Serrahima, amb Posa música, Joan

Sra Vanesa Abajas Hernández, amb El client habitual

Sra. Marina Sancho Roca, Exuberància entre les vinyes

Sr. Joan Hosta Balenyà, amb Regal

Sra. Clàudia Samsó Ràfols, amb Roja,

Sra. Rosa M. Isart Margarit, amb (Les) Granada,

Intercalant amb les lectures dels relats premiats, el Sommelier i Director Comercial, Xavier Domenech, va donar unes pinzellades molt sensuals a la gala, tot fent un tast dels vins elaborats per Caves Naveran, el rosat Flor de Pinot i els negres Clos dels Àngels i Don Pablo.

– PRIMER PREMI.- Dotat amb 500 euros (impostos inclosos), atorgat per la DO Penedès; més una dotzena de copes Ridel, atorgades per Euroselecció; i un lot de 12 vins Penedès, que correspon al relat Sota el pi de can Girona, l’autor del qual és el Sr. Ivan Bonache Cuadrado.

SEGON PREMI.- Que consisteix en una degustació per a dues persones al Restaurant VILAGUT de Vilafranca del Penedès; més una dotzena de copes Ridel, atorgades per Euroselecció; i un lot de 6 vins Penedès, al relat Mots que creen pessigolles escrit per la Sra. Elisenda Guiu Pont.

– TERCER PREMI.- Un tast o maridatge dirigit, a Sala Espai Penedès-BCN de l’Acadèmia de Tastavins; més una dotzena de copes Ridel atorgades per Euroselecció; i un lot de 3 vins Penedès al relat Yotsuyu, no mitsu, escrit pel Sr. Xavier Bagés Llasera.

La vetllada va ser amenitzada amb el concert d’òpera a càrrec del baríton Plamen Papazikof, els tenors Javier Lázaro Ayuso i Jorge Armando Jasso i la pianista Elisabeta Mironova, que van interpretar peces clàssiques i melodías actuals, posant dempeus a un públic entusiasmat que va aplaudir exaltat i va demanar fins a tres vegades la interpretació d’obres fora del programa; el darrer bis va ser una les peces més conegudes del repertori líric en català, la cançó Rosó (pel teu amor), aprofitant que era el dia de la Mare de Déu del Roser.