Convocatòria III Concurs

Comença la tercera edició del concurs de relats eròtics amb D.O. Penedès.

Literatura, erotisme, gastronomia i viticultura es fusionen de nou al Penedès.

Arrenca la TERCERA edició del Certamen de relats eròtics on els vins o els Clàssics Penedès adquireixen tot el protagonisme, junt a la sensualitat, el desig i la literatura, la bona literatura eròtica. Davant l’èxit assolit a la primera i segona convocatòria, El Penedès ja pot presumir de consolidar-se com a referent de l’erotisme, el vi i la literatura, continuant amb una temàtica associada a l’oferta vitivinícola penedesenca.

Els autors han estat capaços de copsar l’amor, l’erotisme amb el vocabulari propi del món del vi, i en aquest cas el vi ha estat sabor, olor, aromes, color… tot allò que hi trobem quan fem una bona degustació, però principalment el vi t’ha de donar plaer. El vi es plaer, i cadascun dels relats comporta un món imaginari del seu autor amb el vi i el plaer als nostre sentits” com diu Francesc Olivella, director de la DO, en el pròleg del llibre de la segona edició d’aquest concurs.

Les obres es podran presentar des de la publicació d’aquestes bases, al febrer de 2019, fins a les 24 hores del dia 15 de juny de 2019 com a data i hora límits.

La iniciativa s’articula en tres eixos principals:

Com a l’any anterior, la iniciativa s’articula en tres eixos principals: el foment de la cultura del vi, la promoció d’escriptors novells i l’impuls de la gastronomia local. Així doncs, la idea continua sent la de sumar sinergies per apropar escriptors d’arreu del territori interessats en el vi i la gastronomia, tot oferint visites gratuïtes com a font d’inspiració.
Els participants que ho desitgin podran visitar algun dels cellers del Penedès o VINSEUM, el Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, abans de presentar el seu relat a concurs prèvia petició.
S’oferirà, prèvia reserva, un curs d’iniciació de tast de vi, als autors que ho desitgin, per apreciar, a través de la vista, el gust i l’olfacte, les qualitats dels vins dels Penedès, i així disposar de més coneixements vitivinícoles a l’hora d’escriure els relats.

A la narració s’hi incorporaran els vins i els Clàssics Penedès propis de la DO Penedès i els paisatges, les maneres de fer i les varietats que els són pròpies. Els relats podran, si ho creuen adient, incorporar paraules segons el glossari del mon del vi, que s’adjunta en aquestes bases com annex.

S’estableixen els següents premis per les tres obres guanyadores.

1r premi: de 500 euros (impostos inclosos), més una dotzena de copes Ridel, atorgats per la DO Penedès i per Euroselecció i un lot de 12 vins Penedès

2n Premi: Un Viatge pel Penedès de l’Acadèmia de Tastavins, més una dotzena de copes Ridel atorgat per Euroselecció, i un lot de 6 vins Penedès

3er Premi: Un sopar per a dues persones al Cigró d’Or (Plaça de l’Oli, 1, 08720 Vilafranca del Penedès, www.facebook.com/elcigrodor/), més una dotzena de copes Ridel, atorgat per Euroselecció i un lot de 3 vins Penedès

Veure les bases del concurs de relats edició 2019: