Presentació III llibre Relats Eròtics D.O. Penedès

El 20 d’agost es va celebrar l’acte de lliurament de premis del 3er Concurs de Relats Eròtics amb DO Penedès al jardí del CELLER DE L’AVI RECASENS. L’acte consistia en la presentació del llibre dels relats per part de la periodista vilafranquina Laia Paretas, i posteriorment es feia un tast de la mà del sommelier, Pere Escuder.

La presentació del volum estava prevista per el mes d’abril, però el coronavirus va obligar a ajornar-ho. La presidenta de la Fundació Futura Penedès, Maria Josep Tuyà, remarca que ara ja es troben immersos en la valoració dels presentats a la quarta edició. El termini acabava el mes de juny, i el jurat destaca que any rere any augmenta la participació i la qualitat dels treballs.

Respecte a l’edició dels treballs guanyadors i finalistes del 2019, que s’ha presentat aquesta setmana, Laia Paretas, destacava entre d’altres els tres treballs guanyadors. El 1r premi va ser per Francesc Xavier Soler, amb Garnatxa negre, el 2n Premi va recaure en Jordi Bonet, per l’obra A-vi-ons i el 3er Premi per Anna Salla, amb Adèu i hola.

La iniciativa s’articula en tres eixos principals, el foment de la cultura del vi, la promoció d’escriptors novells i l’impuls de la gastronomia local. Les bases del concurs es promouen a través de la Institució de les Lletres Catalanes i arriben treballs d’arreu dels països catalans. En l’edició del 2019, que s’ha presentat ara publicada, hi van participar 39 relats, i en la quarta edició corresponent al 2020 s’hi han presentat 47 treballs. L’objectiu de la Fundació és fer l’acte de presentació de guanyadors el proper mes de setembre i editar i presentar el quart volum el mes d’abril del 2021.

relats premis

relats premis

Lliurements de premis del concurs de relats eròtics DO Penedès.